Hasta mahpus Karatay yeniden yargılanıyor: Bakanlığın listesinde olduğu halde tahliye edilmedi
Dosyası, Yargıtay tarafından bozulan hasta mahpus Arjen Sidar Karatay'ın yeniden yargılanmasına devam edildi. Karatay Adalet Bakanlığı'nın hasta mahpuslar listesinde olmasına rağmen tahliye edilmedi.

Fotoğraf: MA
Diyarbakır – Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları döneminde tutuklanan Arjen Sidar Karatay'ın yeniden yargılanmasına devam edildi. 2016'da tutuklanarak "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak" ile "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla yargılanan Karatay'ın dosyasının Yargıtay tarafından aleyhe bozulmasının ardından Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşması görüldü.
Yargıtay'ın "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla verdiği 15 yıl hapis cezasının yanında "devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak" ve "kamu görevine yerine getiren kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlamasının araştırılarak karar kurulması gerekçesiyle bozduğu davanın duruşmasında, Karatay ve avukatı Özüm Vurgun hazır bulundu.
Duruşmada, iddia makamı Karatay'ın üzerine atılı suçlamalardan hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Duruşmada, savunma yapan Karatay, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.
Karatay'ın avukatı Özüm Vurgun ise müvekkilinin İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Adalet Bakanlığı'nın hasta mahpuslar listesinde yer aldığını belirterek, tahliye talebinde bulundu. Özüm Vurgun, mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu.
Süre talebini kabul eden, tahliye talebini ise reddeden mahkeme, duruşmayı 17 Haziran'a erteledi. (MA)
Evrensel'i Takip Et